Поки Ви думаєте, який гриль купити на Progrill.com.ua, поговоримо про те, як приготувати стейк з яловичини на сковороді
Щоб отримати страву з еталонним смаком, м'ясу потрібно дати відпочити поза холодильником - воно має зігрітися до кімнатної температури.
Скільки часу потрібно? Орієнтуйтеся за вагою - для того, щоб зігріти 1 кг м'яса після холодильника, потрібно близько двох годинСолити стейки потрібно безпосередньо перед приготуванням. Якщо зробити це заздалегідь, сіль витягне вологу. А якщо використовувати приправу після смаження, то м'ясо може вийти нерівномірно просолене.Ідеальне м'ясо для стейку:
Для того, щоб прожарювання було бездоганним, використовуйте важку сковороду-гриль з товстим дном.
Час приготування — 15 хвилин.
Нам знадобляться
Поставте на вогонь сковороду для розігріву і підготуйте в цей час стейки. Посоліть і поперчіть їх на смак, а потім з обох боків полийте оливковою олією. Відкладіть убік приблизно на 5 хвилин.
Навіщо потрібна олія? Вона збільшить теплопровідність, за рахунок чого стейк буде прогріватися рівномірніше, а м'ясний сік запечатається за всіма правилами.
Не використовуйте для стейків оливкову олію Extra Virgin! Йї можна зустріти у багатьох рецептах, але це неправильно. Це масло призначене для заправки салатів, але для смаження не підходить - воно горить і сильно димиться. Тобто в результаті можна просто перевести хороший продукт
Заздалегідь підготуйте часник – очистіть зубчик. Він знадобиться трохи згодом.
Промийте зелень і промокніть її паперовим рушником.
Отже, сковорода вже на вогні — вона має розжаритись. Перевірити готовність посуду можна в такий спосіб. Капніть воду на розігріту поверхню - якщо вона миттєво скипіла, можна приступати до приготування.
Щоб уникнути ефекту тушкування, обов'язково промокніть стейки паперовими рушниками - вони вберуть у себе надлишки вологи.
Коли сковорода розжариться, відправте на неї стейки. Обсмажуйте м'ясо близько 2-3 хвилин, переверніть і обсмажте з іншого боку.
Тепер ви знаєте, як смажити стейк із яловичини на сковороді, щоб вийшла по-справжньому смачна страва.
Але це ще не все. Смак готового стейку багато в чому залежить від поєднання приправ та деяких лайфхаків.
Тепер потрібно натерти очищеним зубчиком часнику поверхню стейків. На кожен із них покладіть по половинці чайної ложки вершкового масла і розподіліть його на поверхні м'яса. Візьміть підготовлену гілочку розмарину і постукайте їй по стейку. Прянощі віддадуть м'ясу частину свого аромату, а вершкове масло надасть страві пікантний горіховий смак.
Повторіть те саме з іншого боку.
Після цього викладіть м'ясо на блюдо, злегка збризкайте оливковою олією і залиште під фольгою приблизно на 5 хвилин.
За цей час олія змішається з м'ясним соком, утворивши ароматну підливу. Додайте в неї трохи лимонного соку (5-6 крапель буде цілком достатньо) і змішайте. Полийте соусом стейк і приємного апетиту!
За цим рецептом стейк яловичий на сковороді можна приготувати з будь-яким ступенем прожарки.
Ідеальними вважаються стейки середнього ступеня прожарювання – medium rar. Для цього їх смажать з кожного боку 3-4 хвилини, а потім витримують під фольгою на блюді або дошці обробки протягом 3-5 хвилин.
А наразі вже час купити гриль на Progrill.com.ua та подивитися рецепт стейку на грилі