0
Кошик
+38(044)331-47-92
+38(096)088-57-76
+38(095)731-11-83

Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря"

Фреска «Таємна вечеря» Леонардо да Вінчі – одне з найзагатковіших зображень в історії світового живопису. Це одне з найбільш відомих зображень останньої трапези Ісуса Христа зі своїми учнями, перед зрадою. Майстер почав роботу над нею в 1495 або 1496 году, а закінчивв 1498-м. Цей шедевр часів Відродження вихваляють, вивчають і копіюють вже більше ніж 500 років, а сама фреска все так же знаходиться на стіні монастиря Санта-Марія-делле-Граціе в Мілані. В ній бачать то чого немає, заперечучі цілком очевидне.

Leonardo_da_Vinci-progrill.com.ua_fich_na_grilly_broil_king_taynaya_vecherya.jpg

 На фресці зображена реакція апостолів на вислів Ісуса: "Істинно кажу вам, що один із Вас видасть мене". Да Вінчі, як ніхто інший віддав належне цьому епізоду. Він згрупував 13 фігур на зображені таким чіном, щоб кожен виділявся своїми жестами, але не відовлікав увагу від загального ефекту, а зрадником зробив Юду, необачно перекидачим сіль на стіл..... 

 Ні, ми не будемо стверджувати, що насправді хотів сказати геній у своїй роботі. Ми не будемо наполягати на тому, що не фресці є портрет самого леонардо да Вінчі і з кого майстер писав Христа, Юду та інших персонажів. Ми не будемо розбиратися, як пов'язана цифра 3 (яка постійно фігурує в "Новому завіті") і "Таємна вечеря" Ніяких закодованих математичних знаків, ніяких прихованих нот та мелодій.....

 

Просто звернем увагу, що їв Христос

Мистецтвознавці ретельно проаналізували, що зображено на столі в якості їжи. Можна розрізнити шматки хліба – Ісус зазвичай його переломлював і роздавав Своім ближнім, як описано в Євангельських сюжетах про примноження хлібів.

 В тексті Біблії згадується, що Ісус їв хліб, мед і запечену рибу, пив вино з митарями і грішниками. Цю їжу ми бачимо і на картині "Таємна вечеря" Леонардо да Вінчі, поряд з порожнім посудом, де могли бути фрукти або сир.

Натхненні цім витвором пропонуємо приготувати рибу за нашими рецептами:

Немає нічого смачнішого за рибу, засмаженої на відкритому вогні. Форель або окунь, палтус або лосось – для цьоо рецепта підійде люба риба, яка вам до вподоби!

Fish_na_grilly_progrill.com.ua_fich_na_grilly_broil_king_Herbed-Salmon-LOW.jpg

Готуємо запечену рибу фаршировану зеленню

Нам знадобиться

  • 1 велика риба або 2 невеликі (очищені і випотрошені)
  • 1 шт лимон (нарізаний чвертинками)
  • 1 шт ріпчаста цибуля (половина цибулини)
  • 1 шт томат (невеликий)
  • 1 зубчик часнок
  • 2 чайні ложки рослинної олії
  • зелень
  • сіль
  • перець

Починаємо готувати

  • Рибу вимити і ретельно висушити паперовим рушником
  • Зелень вимити, обсушити і дрібно нарубати
  • Цибул нарізати дрібними кубиками
  • Зубчик часнику розчавити
  • Всередину риби покласти лимон, зелень, цибулю і томат
  • Розігріти Ваш улюблений гриль Broil King до високої температури (HIGH)
  • За допомогою спреєра скропити рибу маслом і змастити силіконовим пензлем
  • Зменьшити температуру в грилі до мінімальної середньої температури (MEDIUM-LOW)
  • Рибу викласти в кошик для смаження і поставити в гриль
  • Готувати рибу приблизно 8 хвилин з кожного боку, поки вона не стане світлою (риба товщиною 2,5 см готується приблизно 10 хв)

Смачного!!!

 

Або приготуємо лосось на кедрових дощечках

Планки з червоного кедра найпопулярнійший вид дощок для гриллінга; якщо їми правильно скористатися для повільного томління риби, страва придбає приголомшливий вишуканий і глибокий копчений аромат

Отже, нам потрібно

  • Філе лосося
  • Приправи за смаком
  • Оливкова олія

Починаємо готувати

  • Перед приготуванням планки для копчення потрібно замочити
  • Діставши доску з рідини, трішечки висушіть її, та змастіть оливковою олією з обох сторін. (можна використовувати олію другіх смаків, якщо хочеться додати ще один аромат)
  • Покладіть філе лосося на гладку сторону дощок.
  • Нагрійте Ваш улюблений гриль Broil King до MEDIUM-LOW, покладіть дошку з рибою на решітку і закрийте кришку. Залиште на 15-20 хвилин. (якщо ви використовуєте цілу рибу, час приготування збільшиться приблизно до 45-50 хвилин.)
  • Перевірьте лосось на непрозорість і м'якість. Перевіряйте саму товсту частину філе на готовність. Коли риба готова, подавайте її до столу з улюбленими зеленими овощами. Для додаткового смаку видавіть на рибу сік лимона, лайма, чи апельсина і насолоджуйся!

 

 

Товари, додані до порівняння
  • та ще декілька товарів () Порівняти
Список бажань
Товар доданий до Вашого
Cписку бажань
Увійдіть на сайт
для того, щоб додавати товари до списку бажань