0
Кошик
+38(044)331-47-92
+38(096)088-57-76
+38(095)731-11-83

Правила заправки та використання газових балонів!

Важливо! Для правильної заправки балона і подальшої нормальної роботи будь-яких пристроїв, що працюють на зрідженій пропан-бутановій суміші, необхідно наповнювати балон газом не більше ніж на 85% від його повного об'єму!  Це потрібно, щоб в газовому балоні залишалося місце для вільної зони, яка необхідна для переходу пропан-бутану з рідкого в газоподібний стан всередині балона, а також, щоб при збільшенні температури всередині балона, а отже і обсягу рідкої фази, не відбулося перевищення допустимого тиску з подальшим спрацьовуванням PRV-клапана аварійного скидання надлишкового тиску. Це правило однаково поширюється, як на полімерно-композитні, так і на металеві газові балони.

Зверніть увагу! Перед першою заправкою нового композитного газового балона, після його покупки, необхідно випустити повітря, що знаходиться всередині газового балона, яким він був наповнений для правильного зберігання і перевірки цілісності герметизучого циліндра. Пам'ятайте, що новий композитний балон завжди повинен бути заповнений повітрям, якщо повітря немає – це означає, або балон не новий, або він пошкоджений і не підлягає експлуатації.Також необхідно видаляти з балона конденсат (газолін) після кожних трьох-чотирьох заправок пропан-бутаном. Газолін - це рідкий газовий конденсат, який є побічним продуктом випаровування пропан-бутану і постійно накопичується в балоні протягом всього часу його експлуатації. Якщо періодично не видаляти газолін, то максимальний обсяг газу, який можливо заправити в балон, буде весь час скорочуватися. Щоб прибрати газолін, коли газу в балоні вже немає, необхідно відкрити вентиль балона, нахилити його і злити рідину. Бажано, щоб ці дії проводив кваліфікований працівник газозаправної станції.

Важливо! Побутові газові балони, підключені до працюючих споживачам (грилям, плитам, обігрівачам), повинні використовуватися строго у вертикальному положенні, вентилем догори. Заборонено використовувати балони в горизонтальній орієнтації, так як при цьому в редуктор (регулятор газу) і шланг буде надходити рідка фаза газу, а це спричинить за собою неправильну роботу обладнання. Але зберігати балони, наповнені газом, можна в будь-якому положенні.

Товари, додані до порівняння
  • та ще декілька товарів () Порівняти
Список бажань
Товар доданий до Вашого
Cписку бажань
Увійдіть на сайт
для того, щоб додавати товари до списку бажань